Supernova Bakehouse

V Holešovicích máme souseda, se kterým budujeme speciální vztah. Je to Supernova Bakehouse a pečou tady nejlepší croissanty v Praze. Máme radost, že jsme kavárnu mohli vybavit židlemi a bistro stolky Roxor.

Industriální interiér kavárny se zinkovými prvky a velkým barem z recyklované suti se díky kolekci Roxor přirozeně rozšířil na předzahrádku. Židli Roxor navrhl Jiří Pelcl z ocelových tyčí běžně používaných jako výztuž betonu. Bistro stolky mají desku z recyklovaných plastů a dokonale ladí se zbytkem kavárny.

„Na spoustu lidí působí roxor jako tvrdý a přísný materiál. Pak se ale posadí a nešetří chválou. Jiří Pelcl kolekci navrhl tak chytře, že se na židlích sedí opravdu pohodlně. Klidně půlku odpoledne. Ostatně, kdokoliv si to může vyzkoušet, protože Supernova Bakehouse má zahrádku necelých dvacet metrů od vchodu do našeho showroomu,“ prozrazuje Chief Master Ondřej Zita. Každá z ocelových tyčí je ohnutá trochu jinak, aby se na židli dobře sedělo. „Všechno je to ruční práce. Takové ohyby totiž v podstatě nejde udělat na stroji.“

Jedná se o jednu z prvních větších zakázek na kolekci Roxor, a proto jsme se díky ní leccos naučili. „Zjistili jsme například, že takové ty klasické plastové kluzáky proti nežádoucímu posouvání židlí nedrží na pražské dlažbě tak dobře, jak jsme si původně mysleli. Vymysleli jsme ale způsob, jak je pevně uchytit. Stačilo ke šroubkům použít správné lepidlo,“ vysvětluje Ondřej. 

Tak přijďte k sousedům na kafe a croissant, vyneste si je na zahrádku – a pak nám dorazte do showroomu říct, jak se vám Roxor líbí. Rádi vám ukážeme všechny typy i barevná provedení kolekce.

www.supernovabakehouse.cz

Design Jiří Pelcl

Adresa:
Na Zátorách 3
170 00 Praha 7 – Holešovice
Česká republika

Otevírací doba:
Pondělí  Pátek 8.00–⁠18.00
Sobota 9.00–⁠18.00